Supermarkten

Terug naar de lijst

Geur versterkt smaak

Het stimuleren van de reukzin om voedingswaren te verkopen is geen nieuw concept binnen de voedingsindustrie. Bakkers en chocolatiers passen deze techniek al jaren toe. Zij begrijpen als geen ander dat geur smaak versterkt en dat het gebruik van geuren klanten over de streep kan trekken om de winkel binnen te lopen. Onderzoek toont aan dat onze reukzin het krachtigste zintuig is aangezien het ruiken van een geur vaak een sterke emotionele reactie veroorzaakt. Dit heeft als gevolg dat consumenten hogere impulsaankopen doen.

Geuroplossingen voor etenswaren en dranken

Het gebruik van geur om etenswaren en dranken te verkopen is niet altijd mogelijk. Verpakte, ingeblikte of gekoelde producten zijn immers geurloos. Geurmarketing biedt hiervoor de oplossing om zo de beleving compleet te maken. Supermarkten maken ook gebruik van technologiën zoals moderne koeling die de aroma’s van vers fruit of brood wegnemen. Alhoewel dit proces de gezondheid en verminderde verspilling ten goede komt worden de heerlijke geuren die de winkelervaring compleet maken teniet gedaan.

Selecteer een herkenbare geur die een memorabele ervaring en een langdurige indruk achterlaten. Air Aroma’s uitgebreide selectie van premium aroma’s zijn ontwikkeld voor elke omgeving. Van warenhuis tot supermarkt en van bioscoop tot restaurant. Of het nu de aantrekkingskracht van frisse appel of mango is of de verleidelijke geur van chocolade of koffie. Air Aroma heeft het juiste aroma voor u.

Geurfeit

Het verspreiden van de geur van versgebakken brood in een supermarkt in de VS deed de verkoop van brood verdrievoudigen.
(Hirsch, 1995, IJA)

Voordelen van geur

  • Krachtige promotie

    Promotionele activiteiten ondersteund door geur zijn zeer effectief dankzij de directe link met ons krachtigste zintuig. Geur is daarnaast ook een zeer kost-efficiënte marketing tool.

  • Emotionele binding

    Het verspreiden van kwaliteitsaroma’s kan de aandacht van de consument op een bepaald product richten en de verkoop hiervan stimuleren.

  • Versterkende werking

    Geur versterkt smaak als geen enkel ander zintuig. Dit is een essentieel onderdeel van de verkoop van etenswaren.

Klaar om te kopen?

Contact

Stuur ons een bericht, bel, fax. Wij zorgen ervoor dat uw bedrijf binnen de kortste keren inspirerend ruikt.

Contact

Bestel een monster

Ruik het zelf. Kies een geurmonster uit ons ruime assortiment en ervaar het verschil.

Bestel een monster

Signatuurgeuren

Op zoek naar een exclusieve geur? Air Aroma parfumeurs ontwikkelen graag een signatuurgeur exclusief voor uw merk.

Creëer uw eigen parfum